3.8.09

Fotballsesongen 2009

(Bilde: http://static.flickr.com/79/278688847_3c080063be_m.jpg)

Det er muligens litt tidlig å oppsummere sesongen allerede, men ettersom det meste av spenningen i tippeligaen er over så tar jeg sjansen. Selve ligagullet var vel opp- og avgjort før sommerferien, men siste rest av antydning til spenning fikk vi fjernet av dommer Roy Helge Olsen og Svein Erik Edvartsen forrige helg. Olsen (fra Trondheim) dømte en straffe til Rosenborg da det gjenstod noen minutter å spille mot Lillestrøm på Lerkendal. Iversen ekspederte den i mål og Iversen uttalte at det var helt riktig dømt. Hamrèn kommenterte at det endelig var litt attityd på de fargeløse igjen, etter den pinlige Europa-exiten mot et fullstendig ukjent lag fra Tirana. Den eneste som kanskje må vurderes som å ha vist litt mot under kampen får vel være Traore som etter kampen innrømmet at ingen var borti ham, der dommeren hadde sett at noen var borti ham og blåst straffe. Kanskje er han ikke en diver som John Pelu, men likevel, ganske surt at siste bittelille spenning forsvant på denne måten. Spesielt må det ha vært surt for Kanarifansen som IGJEN fikk en kamp snudd mot seg av RBK. Utgjort. På forhånd hadde vel LSK nesten resignert uansett, så det var kanskje ikke så nøye.
På komplett.no arena spilte MFK for første gang, og der var det en feilaktig annulering av Edvartsen som gjorde at Trondheimslaget med bæreposedrakter kunne distansere samtlige andre medaljekandidater denne helga. Diouf hoppet opp, Sandefjords glimrende keeper Bugge Pettersen hoppet på han, og målet ble annulert. Snipp Snapp Snute.
Men som sagt, ligagullet var i bunn og grunn utlevert før sommerferien, så det spilte ikke så VELDIG stor rolle okkesom. Etter hengekampen vil RBK sannsynligvis ha ni poeng ned til andreplassen og fortsatt er det over en tredels sesong å øke forspranget på. Sølvet kan det derimot bli litt konkurranse om fortsatt. Det er seks poeng ned til Odd, og det trenger ikke være all verden for det som ekspertene kaller årets beste lag. (Ekspertene her er Mini Jakobsen og Davy Wathne, så alt bør tas med en bøtte salt. Sommerens morsomste var da Wathne skulle bortforklare Branns 5-2 mot Molde med at en ball var over sidelinja og det skulle ha vært innkast (det var selvsagt feil, i følge TV-bildene, men artig at han prøver seg.)
Nedrykkskampen har heller ikke vært all verdens spennende, Lyn, Glimt, Godset og Lillestrøm har befestet seg der nede, og spesielt Lyn har vist dårlige tendenser... Kenta får nok fyken - usikkert hva slags utslag det vil gi. Får ikke dette Lyn-laget megastryk av Liverpool neste uke, så vet ikke jeg. Håper det kan bli litt jevnere i bunn utover høsten, så ikke de siste månedene av TV2 Sport-aonnementet er helt bortkasta!
Det mest spennende denne sesongen er - om da ikke noen fantastiske ting skjer siste tredel - at Mame Biram Diouf ble solgt til Manchester United. Det gjenstår fortsatt småtterier før han liksom står der i Manchester, men det går forhåpentligvis i orden. Det ryktes at han ikke får arbeidstillatelse osv. Vi får se. Molde har kompensert ved å kjøpe Mames lillebror med omtrent samme navn. Han triltrår når storebror trer av, så vi fikk nok ikke oppleve at vi har 3 x Diouf på topp (Har vi hatt tilsvarende før, bortsett fra Flo-hodene?).Her er forresten tabellen: http://www.dagbladet.no/pls/dbprod/fotball.html_ligatabell?pliga=119
og her er tabellen slik den burde vært (riktignok har det vært sommerferie der i gården...): http://org.ntnu.no/fkhbal/?html=4

Ingen kommentarer: