16.7.10

KISS i Trondheim

Jess, KISS tok turen innom Lerkendal, og det hadde vel aldri før vært så agressivt og underholdende spill på Lerkendal som da Gene Simmons og Paul Stanley med denne årgangen av medmusikanter, Tommy Thayer og Eric Singer entret podiet/gigantomaniet.

Gutta, eller de må vel ha fortjent tittelen MENN nå, de er mye eldre enn Roar Strand og har vel rundet 60..., uansett, KISS hadde en kanonforestilling bokstavelig talt. Kanoner, fyrverkeri, pyroeffekter, luftbomber og granater - og Eric Singer dro til slutt til med å skyte ned en lyskaster med en Bazooka. Artig for ungan. For dette var virkelig en begivenhet for ungan. På halve arenaen var det alkoholforbud og under-atten-grense. Der stod vi, Arne med sin nevø og jeg,  med popcorn og kaffe og nikket gjenkjennende til så vel sminkede fedre med sminkede unger og andre litt mer bedrukne festivitasdeltakere. En merkelig kombinasjon, med undermål å underholde alle, og hovedmål og tjene mest mulig penger.
"There's no such thing as enough money. If anyone tells you they have enough money, send it to me" (Gene Simmons)

KISS spilte kun tre av Sonic Boom-låtene, og det var nok alle godt fornøyd med. Sonic Boom er faktisk ei ganske spiselig og stilig rockeplate, og da KISS entret scenene til Modern Day Delilah, så føltes alt riktig... Hver gang gamleste eller nyeste plate ble nevnt fikk vi en stor-flash på stor-skjermen der en kjapp reklame for plata snurret fram. Det eneste som manglet var "available now, at amazon and itunes!"
Lyden var bra siden vi stod ved miksern, og jeg må si vi ble egentlig litt imponert over at bandet var såpass samspilt. De meste samspilte må imidlertid ha vært video-crewet som vet nøyaktig når sminkedukkene flytter seg dit og dit. En solid PowerPoint-forestilling, med andre ord.

Minuset til lydgjengen var at all lyden forsvant helt under Love Gun. Yndlingslåta som var den artigste vi spilte den gangen man hadde et band eller to... Oh well. Jeg kjøpte konserten (for 200 kroner - available now!) på CD ved utgangen og kunne høre at miksen på plata var enda litt bedre og uten feilene fra miksebordet. Paul Stanley gjorde omtrent de samme dansetrinnene og crowd-pleaserne som han gjorde i Oslo et par dager etter. Og året før, forsåvidt... "Kan dere fåle det? I got a feeling that everybody should loosen up a little..."

KISS spilte (hentet denne fra http://www.setlist.fm/setlist/kiss/2010/lerkendal-trondheim-norway-3bd42c04.html , en genial side egentlig!)

En KISS-konsert er ikke noe man bare stikker innom, man går dit med intensjonen om å være med, i og på KISS under hele bevigenheten. Dermed trengs det også litt research. Et gullkorn i så måte er dette YouTube-klippet fra KISS sin fanklubb, KISS Army, avdeling Stord.KISS Army står også bak den norske tributen til KISS, som faktisk er den andre i sitt slag
 

Ingen kommentarer: