13.9.13

ThE NeVeRhOoD

Nerdepost følger.
Jeg har en ekstrem snever innstilling til dataspill. Jeg kan nesten ikke kalle meg spillinteressert en gang. Barndommen ble mye brukt foran en Amstrad CPC 6128, og favorittene den gangen var Double Dragon, World Games og Platoon. Etter hvert sluttet det å være bred interesse for spill og heller stor fortapelse i de jeg virkelig likte.

Det kanskje beste dataspillet jeg noengang har prøvd, spilte jeg på min første PC. Det het The Neverhood og kom ut i omtrent 1995. Det var såvidt jeg vet det første prosjektet Dreamworks tok på seg og de laget en hel eventyrverden ved hjelp av tre tonn leire. Animasjonen i spillet er helt hysterisk bra, selv om det er litt pikslete bilde og ikke all verdens til oppløsning. Det går neppe an å kjøpe spillet lenger men man skal ikke se bort i fra at det har "falt i det fri", som det heter, eller at man finner noen brukte kopier her og der.
Spillet skal visstnok være en slags versjon av Bibelen, uten at jeg helt ser linken, men det er iallfall en del om skaperen og skapelsen av the Neverhood (he made the Neverhood...because...he HAD to!). Vår helt, Klaymen, våkner i et surrealstisk rom av gåter og hele spillet spilles ved hjelp av pek og klikk. Noen av oppgavene er helt absurde, mens andre er veldig vanskelig og krevde noen timer med papirarbeid.

For å vise mer av absurditeten så er hele Neverhood-universets historie skrevet på en vegg i en korrider i spillet. Jeg begynte å lese, men stoppet etter tjue minutter... Du kan finne teksten her, eller laste ned en e-leser-vennlig .txt på denne siden: http://doo.nomoretangerines.com/nevhood/nevhall.txt.
Spillet ble etterfulgt av en slags oppfølger på Playstation, kalt Skullmonkeys.
Jeg var faktisk så stor fan av dette at jeg kjøpte musikken som hørte til, av Terry S. Taylor. Vi var to stk. som spleiset på USA-import, og med toll og alt bryderiet, kan man si at det kostet skjorta for femten år sida... Det er begrenset hva man kan finne om Terry Taylor, det er kun EN sang å hente på Wimp, Holy Emanuel.

Se for eksempel på denne videosnutten for et lite innblikk i hva som venter i the Neverhood...Du kan lese om Neverhood på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Neverhood

Hjemmesida til Neverhood er faktisk oppe, men er mer et arkiv over Neverhood-bilder m.m., og ser ikke ut til å ha mye med spillet å gjøre lenger: http://www.neverhood.se/

I tillegg fins det også andre sier om spillet, med f.eks. walkthroughs (det tok ca. fjorten dager å spille rundt for meg, måtte jo avbryte innsatsen med forelesninger..). Det er for øvrig et av de få spillene jeg har spilt igjennom flere ganger. http://www.gamespot.com/pc/adventure/neverhood/index.html og http://www.classic-pc-games.com/pc/adventure/the_neverhood.html er to eksempler på slike sider.

EDIT: Kickstarter har fått crowd-funded et nytt spill fra denne gjengen: http://www.kickstarter.com/projects/armikrog/armikrog?ref=card

Ingen kommentarer: