25.7.11

Overgangslogistikk 2

En oppfølger av januarinnlegget om MFK-sesongen. Vi er nå halvveis. MFK topper tabellen i øyeblikket, selv om TIL nok går forbi med en forholdsvis enkel hengekamp utestående.

Ja, du leste faktisk rett, MFK topper tabellen. Det er lenge siden det skjedde sist ved halvspilt sesong. Jeg skrev i januar at ingen forventer gull, det er det fortsatt ingen som gjør, og vi må være så ærlig og si at det er vært kanskje tre heldige resultater, spesielt på bortebane, som har gitt ufortjent full pott. I tillegg har vi unngått de sure, ufortjente tapene som florerte i fjor.
De nærmeste utfordrerne er Brann, Tromsø, Aalesund og Godset, selv om det er såpass kort vei ned til RBK og VIF at alt kan være snudd på hodet igjen om tre-fire serierunder. RBK avsluttet våren med en syk serie seire som ga bud om at de nok blir den heteste gullkandidaten i år. For tradisjonen tro - MFK er ikke vante med å være i førersetet.

Spillerstallen har overrasket, stort sett positivt. Diouf og Johansson, to av Moldes beste spillere ble solgt uten særlig forvarsel. De blir vanskelige å erstatte og MFK er også så potte tett om dagen at det neppe blir mye rykter å sikle over før avtalene nærmer seg. Av de heteste navnene er Hovland, Senghor og Rindarøy nærmest MFK, Rindarøy er sogar varslet spilleklar fra 1. august. Vatshaug, Simonsen og Forren har imponert i forsvaret, der det ofte må trø til uvante krefter, som Hestad, Ulvestad, Thioune og Gatt. Når disse kan gå inn og tette forsvaret kan det nesten virke som om Solskjær kan trylle. Og i angrepet har Diouf blitt toppscorer i tippeligaen, før han altså ble solgt til FCK. Bugge har spilt bra og på midtbanen har spesielt Hoseth stått fram og etter hvert Eikrem har blitt svært god.
Det har vært uhyggelige resultater med 2-0 tap for RBK uten at kampen var spesielt dårlig og 5-0 for Haugesund, der kampen VAR dårlig. Det ble 5-2 seier mot Aafk, og også seire mot Brann og VIF på bortebane - og det er jo alltid stas. Jubileumskampen endte 2-0 til Molde over Sogndal og i jazzkampen ble det 3-1 over Haugesund.
Så langt har det heller ikke vært overtydelig dommerhjelp på Lerkendal, og RBK må til og med ta en bortekamp i kvartfinalen i cupen. Så dette er for all del ikke avgjort enda. Skal vi tippe gullkampen avgjøres 2-3 runder før slutt? Optimisten sier RBK, MFK, TIL, pessimisten sier RBK, TIL...

Ingen kommentarer: