15.4.13

Morsomme gjensyn

preparing+the+wayDette er litt sært, men filminteressen som en gang var enorm - for tida litt mindre - resulterte i at det alltid var stas å kjenne igjen skuespillere som spilte i dårlige filmer når de senere slo gjennom i kjente, eller gode filmer. For eksempel var Arnold Schwarzenegger i Hercules i New York en favoritt. Nå for tida er og blir det artig å følge nordmennene Kristofer Hivju i Game of Thrones eller Thorbjørn Harr i The Vikings.
Andre favorittgjensyn er Andy Serkis, som egentlig kommer til å være Gollum og King Kong (eller hvorfor ikke Haddock og Caesar) resten av sitt liv - men likevel i en glimrende rolle som Einstein i Einstein & Eddington. Og la oss ikke glemme Elliot fra barndommens favoritt E.T., for min del sist sett i Gangs of New York og Moby Dick.


Nå er det Spartacus som har gitt noen morsomme gjensyn. Ikke verdens beste serie, stort sett fokusert på sex og vold i tradisjonell, romersk ånd, men spennende til tider og avslutningen på hele sulamitten var egentlig ganske god. Men likevel, 8.7 på imdb.com er respektabelt.

Synes du har sett Varro nylig? Da har du nok sett Jai Courtney i Tom Cruise sin nest siste actionfilm, Jack Reacher.

Den største slubberten i hele Spartacusuniverset er nok Glaber, og han har du helt sikkert sett, i en ganske så annerledes (men like påkostet) outfit. Det er nemlig Craig Parker som spiller alvekongen Haldir i Ringenes Herre.

Spartacus selv måtte ha to skuespillere innom, da den likandes Andy Whitfield tragisk nok døde etter første sesong. Få med deg de siste sekundene i sesong 3 for en flott hyllest til Whitfield! En skuespiller som på den annen side holdt ut så godt som hele Spartacus-serien er Manu Bennet i rollen som Crixus. Han hadde riktignok bare ett eneste ansiktruttrykk, men det passet jo bra - for han ser du også igjen på kino i disse dager i rollen som Azog, den virkelig verste av orkene i første film i Hobbiten-serien...

Ingen kommentarer: