27.4.13

Filmer du kanskje ikke har sett: Hirokin

I Sverige har de oversatt tittelen på denne filmen til Hirokin, the last samurai. Pussig, siden originaltittelen er Hirokin, the first rebellion. Oh well, de siste skal bli de første, heter det vel.
Hirokin er stort sett slaktet jevnt over, noe jeg ikke kan si meg enig i. Det er en film nesten uten budsjett, men som ser ut som en relativt stor produksjon okkesom. Bra musikk og irriterende lydeffekter. I hovedrollen finner du Wes Bentley, kanskje mest kjent fra American Beauty. Superslubbert Griffin spilles av en B-film-favoritt Julian Sands. Jeg husker han faktisk best som edderkoppeksperten i Arachnophobia.
Her er vi et stykke inn i framtida, på planeten Aradius. Mennesker farter rundt fra planet til planet og soper opp verdifulle naturressurser/metaller. De etterlater Aradius til en håndfull lokale, dominert av den her tyranniske Griffin. Disse gjenlevende lokale setter sin lit til Moss, en kar som er sterk i sin tro (Eller Wei, som det kalles).
Du klarer sikkert å gjette mye av handlingen og sikkert også utfallet av denne filmen, men den har helt klar en sjarm, både med Samuraisverd, kule karakterer og blood sports for underholdning. Slettes ikke noen dum måte å slå ihjel hundre minutter på.


 

Ingen kommentarer: