24.7.15

Abrakamacca


Endelig fikk man sett en Beatle live! Paul McCartney har vært et forbilde siden ungdomsåra (musikken, kanskje ikke mannen...) og endelig fikk man altså opplevd han live. En imponerende forestilling på Telenor Arena der gamlingen faktisk kom seg gjennom førti låter (se setliste nedenfor). 
Konserten startet med en halvtimes videoscroll av hele Beatles, Wings og solokarrieren hans med backingtrack av ymse coverversjoner av låtene han har skrevet. Genialt.
Høydepunkter var et ganske heftig pyroshow uner Live and let die (ei låt jeg egentlig ikke liker, og som Guns n'Roses i tillegg lagde en forferdelig versjon av på et tidspunkt) og Here today, en John Lennon-hyllest jeg egentlig ikke har lagt merke til før. 
Det er omtrent samme band som han har hatt de siste femten år. Jeg får ikke helt til de to gitaristene hans, vet ikke helt hva det er. Gi meg Robbie MacIntosh fra Tripping the live fantastic-tida any day. 
For meg er Beatles ikke noe annet enn summen av akkurat de fire som var med, men man skal visstnok ha en favoritt - da blir det iallfall Paul McCartney for min del. Jeg er helt uenig i at det var Lennon som var den kreative drivkraften i Beatles. Se for eksempel på hva de produserte i etterkant av Beatles. Lennon gikk seg helt bort i Yoko Ono band med mye rart, mens McCartney har vært kreativ i alle mulige retninger, til og med skrevet klassisk musikk, opera, filmmusikk, spillmusikk, electronica og mye annet. Og felles for det meste av det er at kritikerne har likt det.

Han runder snart trekvart århundre. Hvordan får han det til?


Paul McCartney Setlist Telenor Arena, Oslo, Norway 2015, Out There! Tour

Ingen kommentarer: